Kassai utca
94501 Komárno
Mobil: 0907 718 989

Itália szívében!

Sajnos, megtelt!
2022. április 19-24.
Indulás: 20.00
389 €
Törzsvendég:

Hotel Angeletto*** és Monna Lisa*** 6 nap/4 éj

hivatkozási szám (variabilný symbol) – 12102021

Jelenlegi beutazási feltételek Olaszországba:

A beoltott vagy negatív teszteredménnyel (PCR – 72 ó., Ag – 48 ó.) rendelkező vagy fertőzésen igazoltan átesett személyek utazhatnak be Olaszországba. A védettségi feltételeket igazoló dokumentum csak érvényes, személyazonosításra alkalmas dokumentummal együtt érvényes. Az olasz hatóságok a határátkelőhelyeknél szúrópróbaszerűen ellenőrzik a Covid-igazolások meglétét. Azokat, akik e nélkül lépnének be az országba, visszafordíthatják!

A kétoldalú megállapodás értelmében akkor is karanténmentesen léphetnek be az országba, hogyha igazolják, hogy a belépést megelőző 6 hónapon belül átestek a Covid-19-betegségen (védettségi igazolvány).

Tehát, amennyiben valaki NEM rendelkezik oltási igazolással vagy nem esett át a fertőzésen, melyet hitelt érdemlően igazolni tud (védettségi igazolvánnyal), akkor vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszteredmény, vagy egy 48 óránál nem régebbi, hivatalos tesztállomáson készített negatív antigén gyorsteszt-eredmény birtokában léphet be az országba karanténmentesen.

FIGYELEM! A két dózisú, valamint a Janssen koronavírus elleni védőoltás (alapoltási sorozat) felvétele útján megszerzett uniós digitális Covid-igazolványok érvényessége Olaszország területén 9 hónapról 6 hónapra csökken. A 3. dózist is tartalmazó Uniós Covid Igazolások, valamint a két dózist követő betegségen való átesettséget igazoló Uniós Covid Igazolások lejárati határidő nélkül érvényesek.

2022. február 7-től, azok a külföldi állampolgárok, akik az alapoltási sorozatot 6 hónapon túl, de 9 hónapon belül teljesítették, az egyes szolgáltatások igénybevételéhez oltási igazolványuk mellé felmutathatnak antigén gyors tesztet vagy PCR tesztet is. Az antigén gyors teszt érvényességi ideje 48 óra, a PCR teszt 72 óráig használható fel. Ezzel a kedvezménnyel élhetnek azok az utazók is, akik Olaszország által nem elfogadott oltóanyagot kaptak, vagy harmadik, megerősítő védőoltásuk nem elfogadott vakcina volt. Ez a lehetőség az oltatlan személyekre nem vonatkozik.

Védettségi igazolvánnyal NEM rendelkezők teszttel beutazhatnak Olaszországba, de ennek hiányában nem látogathatják a műemlékek belső tereit!

Szállás: nagyon kellemes, autentikus szálláshelyek, csodás környezet, feledhetetlen rálátás Rómára, hangulatos kisváros Toszkánában

Étkezés: büféasztalos reggelik, felszolgált vacsorák, hamisítatlan toszkán borkóstolók, olivaolaj-, sonka-, sajtkóstoló…

Program:
rövid megálló Orvietóban
– Róma
nevezetességei helyi idegenvezetővel
– zenés est a Róma feletti szállodában
Siena és San Gimigniano látnivalói helyi idegenvezetéssel
– borkóstolók toszkán pincészetekben
– zenés est a toszkán szállodában
Firenze nevezetességei helyi idegenvezetővel
Pisa nevezetességei helyi idegenvezetővel
– úton hazafelé séta Bologna belvárosában, késő esti hazaérkezés (kb. 23.00)

Árban:
– összkomfortos autóbusz
– 4 éj szállás, félpanzióval
– városnézések helyi magyar idegenveztővel
– elegáns toszkán borkóstolók
– zenés estek
– csoportvezetés az egész út során

Külön fizetendő: belépők, italfogyasztás…

Pepita Vélemény: minden idők legtartalmasabb és legváltozatosabb mediterrán kirándulása a PEPITA utazási iroda fennállásának 25 éves történetében! Autentikus szállodák, csodás rálátással Rómára, valamint Vinciben, Leonardo da Vinci szülővárosában. Komfortos, jól felszerelt szobákkal, kibővítve kellemes programokkal, élőzenés esttel kínáljuk ezt a vendégeink igénye szerint felújított kirándulást. Olaszország belsejének csodálatos világa, a meglátogatandó városok ismert történelme, a környék finom borai és a környékbeli nevezetességek biztosan felejthetetlen élménnyel gazdagítják majd Vendégeinket… Tartsanak velünk ebben a kellemes, meleg időben, erre a szebbnél-szebb városokat, festői tájakat felvonaultató kirándulásra!